Left Banner

Left Banner

Worcester Bosch prieš Viessmann – kuris geresnis?

In: Root
2018m. „Best Buy Boiler“ ataskaita

Worcester Bosch prieš Viessmann – kuris katilas geresnis?

 „Worcester Bosch“ ir „Viessmann“ palyginimai pastaruoju metu įgauna naują pagreitį Jungtinėje Karalystėje, kadangi vis daugiau žmonių domisi naujausia „Best Buy Boiler“ ataskaita. „Worcester Bosch“ katilai yra išbaigti iki detalių ir gavę daugybę apdovanojimų. Bosch katilai buvo sumontuoti daugiau nei 1 mln. namų visoje Jungtinėje Karalystėje. Tuo tarpu Vokietijoje ir Europoje jau dabar didelė „Viessmann“ rinkos dalis ir toliau sparčiai auga. Per pastarąjį dešimtmetį „Viessmann“ sparčiai žengė technologijų bei aplinkosaugos srityse ir šiai dienai  neabejotinai yra viena geriausių šildymo ir vėsinimo sistemų gamintojų pasaulyje. Jei būtumėte paklausę prieš 12–13 metų, kuris katilas yra geriausias, turbūt būtumėm  pateikę kitokį atsakymą. Tačiau bėgant laikui  technologijos sparčiai kinta, tobulėja. Šiandien, kai kalbame apie „Worcester Bosch“ prieš „Viessmann“, „Viessmann“ nugali savo pranašumu. 2017 m. ir 2018 m. gegužę viena didžiausių Jungtinės Karalystės nepriklausomų vartotojų organizacijų internetu apklausė daugiau nei 10 000 katilų naudotojų. Apklausoje buvo analizuojama katilų naudojimo patirtis, gedimų bei iškilusių problemų dažnumas. Remiantis apklausos rezultatais, buvo įvertintas skirtingų gamintojų katilų patikimumas. Į apklausą buvo įtraukti ne tik katilų naudotojai, bet ir atliekantys montavimą, bei techninę priežiūrą. 2017 m. ir 2018 m. balandį apklausoje dalyvavo daugiau nei 200 šildymo specialistų. Buvo vertinamas jų požiūris į katilo konstrukcijos kokybę ir tikėtiną prekės ženklo rekomendavimą kitiems: kaip lengvai prieinamos katilų atsarginės dalys, nustatomi skirtingų prekinių ženklų katilų gedimai, bei kiekvieno iš jų priežiūros bei techninio aptarnavimo sudėtingumas. „Worcester Bosch“ ir „Viessmann“ vienbalsiai vertinami kaip 2 iš 5 „Best Buy Boilers“ iš daugiau nei 300 analizuotų katilų.  Pažvelkime giliau į abiejų prekės ženklų katilus: 

„Worcester Boiler“ apžvalga

 Šildymo ekspertai ir patyrę specialistai, kurie dešimtmečius montuoja katilus, sako, kad „Worcester Bosch“ katilų kokybė yra viena geriausių. Paprastai jiems suteikiama 5 metų garantija. Jei nutikų taip, kad termostatas sugenda, yra rankinio valdymo mygtukas, kuris gali jus išsaugoti šaltą žiemos naktį. „Worcester Bosch“ yra vienas geriausių katilų gamintojų Jungtinėje Karalystėje. Tai aukštos kokybės, modernių įrenginių gamintojas.

„Worcester Bosch“ katilų savybės:

  • Gerai žinomo, patikimo gamintojo;
  • Paprastas katilo valdymas su aiškiu informacijos ekranu;
  • Maža kondensato vamzdžių užšalimo rizika esant atšiauriems orams;
  • Platus valdiklių pasirinkimas suteikia didesnį patogumą ir ekonomiškumą;
  • Ekonomiškas siurblys, sumažinantis elektros energijos suvartojimą;
  • Momentinis karšto vandens ruošimas;
  • Nuotolinis valdymas. Galimybė įrenginį valdyti mobiliuoju telefonu, kompiuteriu.
  • Pridedama apsauga nuo užšalimo, sumažinanti šalčio riziką, jei katilas įmontuotas garaže ar palėpėje.

 „Viessmann“ katilo apžvalga - energiją taupantis šildymas 

 „Worcester Bosch“ ir „Viessmann“ kovoje, „Viessmann“ buvo (ir yra) komercinių patalpų šildymo pasaulio lyderiai dar prieš įžengdami į Jungtinės Karalystės katilų rinką. „Viessmann“ šildymo sistemos įrengtos keletoje didžiausių pastatų pasaulyje: stadionuose, karališkuosiuose rūmuose ir konkuruojančių katilų gamintojų gamyklose (pvz. Vaillant gamykloje). „Viessmann“ nuolatos generuoja inovatyvias idėjas ir atnaujina savo produktus, taip pat plečia gaminių asortimentą. Visi „Viessmann“ katilai yra kondensaciniai katilai.  Šių katilų degimo proceso metu kure esantis vandenilis susijungia su degimo ore esančiu deguonimi ir virsta vandens garais. Vandens garai turi šilumos energijos, kuri įprastiniuose šildymo įrenginiuose prarandama karštoms išmetamosioms dujoms išeinant per kaminą. Visi Jungtinės Karalystės katilų gamintojai savo asortimente turi kondensacinius katilus. Tačiau „Viessmann“ kondensaciniai katilai pasižymi aukštos kokybės techninėmis savybėmis. 

„Viessmann“ katilų savybės:

  • Aukštos kokybės nerūdijančio plieno „Inox-Radial“ šilumokaitis;
  • Ilgalaikis patikimumas, ilgaamžiškumas ir aukštas energijos vartojimo efektyvumas;
  • Aukštas efektyvumas - 94% - 98% ir didesnis „Vitodens 200-W“;
  • Kombinuotas PRV (slėgio atleidimo vožtuvas) ir kondensato vamzdis (lengvas montavimas);
  • Šiuolaikiškas dizainas;
  • Lengvas;
  • Vienas tyliausių katilų Didžiojoje Britanijoje;
  • Galimos galios nuo 4,7 iki 35 kW;
  • Priskiriami A klasei pagal energijos vartojimo efektyvumą;
  • LCD ekrano jutiklinis ekranas su foniniu apšvietimu - lengvas valdymas.

 Nugalėtojas: Viessmann. Bet kodėl?

Dėl ko „Viessmann“ katilai iš tikrųjų pranašesni „Worcester Bosch“ ir „Viessmann“ kovoje - tai aukšto efektyvumo, patentuotas nerūdijančio plieno „Inox-Radial“ šilumokaitis. Išskirtinė ir prašmatni „Viessmann“ katilų asortimento dalis. Visi  konkurentai, įskaitant „Worcester Bosch“, „Vaillant“ ir kt., naudoja aliuminio šilumokaitį, dažniausiai tiekiamą trečiosios šalies gamintojo, esančio Prancūzijoje.

 Taigi kas tokio ypatingo apie nerūdijantį plieną?

Mes manome, kad „Worcester Bosch“ ir „Viessmann“ kovoje tai yra didžiulis svertas„Viessmann“ naudai. Nerūdijantis plienas yra labai atsparus korozijai. Tuo tarpu aliuminis suyra greičiau. Nenaudojant tinkamų medžiagų, galima labai lengvai sugadinti aliuminio šilumokaitį.
Jei sugadinsite šilumokaitį, jūsų garantija negalioja, nes gamintojas nurodys priežastį kaip netinkamą skysčių naudojimą. Tuo tarpu nerūdijančio plieno šilumokaičiams nereikia specialių skysčių, jie yra suderinami su paprastu švariu vandeniu ir paprastai prieinamu propilenglikoliu.
Nerūdijantis plienas lyginant su aliuminiu yra brangesnis. Kokią finansinę naudą gauna katilų gamintojas? Nors aliuminis yra lengvas ir iš pradžių turi geresnį šilumos laidumą, ilgalaikėje perspektyvoje nerūdijantis plienas patikimesnis dėl ilgaamžiškumo ir geresnio atsparumo korozijai. Aliuminis rūdys, deformuosis ir suirs žymiai ankščiau nei nerūdijantis plienas, todėl investuodami į katilą su kokybišku nerūdijančio plieno šilumokaičiu padidinsite jūsų katilo tarnavimo laiką.

 Integruota apsauga nuo hidrosmūgių 

Tęsiant „Worcester Bosch“ ir „Viessmann“ kovą, „Viessmann“ nenusileidžia dar vienu aspektu - jų katilai turi įmontuotą hidrosmūgių apsaugą. Jei niekada nepatyrėte hidrosmūgių problemos, visų pirma džiaukitės. Antra, nusipirkite „Viessmann“ katilą ir taip užtikrinsite, kad jūsų centrinis šildymas yra apsaugotas nuo  hidrosmūgių reiškinio. Kalbant techniniais terminais, hidrosmūgis yra slėgio banga arba banga, kurią sukelia, kai judantis skystis (bet kartais ir dujos) yra priverstas staigiai sustoti arba pakeisti kryptį (impulsų pasikeitimas). Hidrosmūgis dažniausiai atsiranda, kai dujotiekio sistemos gale staiga užsidaro vožtuvas, o vamzdyje sklinda slėgio banga.

Didesnis efektyvumas ilgesniam laikui 

Lygindami „Worcester Bosch“  ir  Viessmann“ šilumokaičius matome, kad ilgaamžiškumas tampa dideliu kovos veiksniu. Naudojant kondensacijos technologiją „Viessmann“ katiluose, jų efektyvumas gali būti iki 98% (tam tikruose modeliuose) ir jų energinė efektyvumo klasė yra A.
Tai taip pat padeda jiems modifikuoti energijos suvartojimą, todėl prireikus ji svyruoja nuo 5 kW iki 30 kW, kas padeda gerokai sutaupyti.
Sunaudodami mažiau energijos, jūs prisidedate prie savo planetos gerovės, sumažindami anglies pėdsaką ir palikdami geresnę planetą ateities kartoms. Šauniai padirbėta! Nerūdijantis plienas „Viessmann“ katilo viduje tarnaus daug ilgiau, neprarasdamas efektyvumo.

Jungtinės Karalystės “Best Buy Boiler” apdovanojimas 

2018m. „Viessmann“ antrus metus iš eilės buvo pripažintas Jungtinės Karalystės geriausias katilas (“UK Best Buy Boiler”) vieno ryškiausių nepriklausomų vartotojų apklausų žurnalo.

Garantinis

Paskutinį smūgį „Worcester Bosch“ ir „Viessmann“ kovoje smogė „Viessmann“.  Nors „Worcester Bosch“ suteikia jums 5 metų standartinę garantiją, „Viessmann“ suteikia didesnę garantiją-net iki 7–10 metų ir gausias nuolaidas. Jei katilą montuositės per „Viessmann“ patvirtintus, apmokytus montuotojus arba aukščiausios kokybės partnerius, pavyzdžiui, „Boilerhut“. Tai yra beveik dvigubai ilgesnis garantinis laikas, nes „Viessmann“ yra pranašesnė technologijų ir energijos efektyvumo prasme.

 
cookie Slapukų sutikimas